يک فوق تخصص نوزادان گفت: در کودکاني که با وزن کم متولد ميشوند، رشد مغزي کمتر است، تعداد دفعات بستري، ميزان عفونت و تعداد دفعاتي که بيماريهاي عفوني را تجربه ميکنند، بيشتر است.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي
هفت چشمه؛ رويا چوپاني در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعي پايگاه خبري تحليلي«
جهانبين نيوز»، اظهار کرد: نوزاداني که با وزن کم به دنيا ميآيند ممکن است در آينده نسبت به کودکاني که با وزن طبيعي متولد ميشوند آي کيو کمتري داشته باشند.
وي افزود: همچنين اين کودکان ممکن است رشد مغزي کمتري داشته باشند، تعداد دفعات بستري شدن آنها در بيمارستان بيشتر باشد و ميزان عفونت و تعداد دفعاتي که بيماريهاي عفوني را تجربه ميکنند بيشتر است.
اين فوق تخصص نوزادان ادامه داد: کودکاني که با وزن کم به دنيا ميآيند، ممکن است در دهههاي دوم و سوم زندگيشان دچار سندرومهاي هايپرمتابوليک که شامل افزايش چربي خون، بيماريهاي قلبي عروقي، ديابت تايپ 2 و... است شوند و حتي ميزان مرگ و مير در اين کودکان نيز بيشتر است.
چوپاني عنوان کرد: تغذيه و مراقبتهاي مادر در وزن نوزاد تاثير بسياري دارد، زماني که تشخيص داده شود که نوزاد در شکم مادر دچار مشکل شده است، راهکارهايي براي رفع اين مشکل وجود دارد که ازجمله آن ميتوان به بهبود تغذيه مادر، خونرساني بهتر به جفت، تجويز دارو و استراحت اشاره کرد تا سوءتغذيه در جنين از بين برود.
وي خاطرنشان کرد: بعد از آنکه نوزاد به دنيا آمد، با بهبود روند تغذيه به خصوص تغذيه با شير مادر و تاکيد بر اهميت شير مادر ميتواند سوءتغذيه نوزاد را برطرف کرد.
فوق تخصص نوزادان اضافه کرد: کودکاني که در چهارمحال و بختياري به دنيا ميآيند با کودکاني که در ديگر استانها متولد ميشوند به لحاظ جسمي و وزن داراي تفاوتهايي هستند چراکه زنان در اين استان از توان جسمي بالاتري برخوردار و قويتر هستند.
چوپاني بيان کرد: مطالعهاي مستند درخصوص اينکه زنان چهارمحال و بختياري از توان بيشتري برخوردار هستند نداريم اما با توجه به تجربهاي که سالها در اين حرفه بدست آوردهام اين موضوع را تاييد ميکنم.
انتهاي خبر/1020ج